Publisert torsdag 13. august 2015

En leder innen innholdsstyring på internett

EPiServer ble nylig nevnt i Gartners MQ som en leder innen innholdsstyring på nett. Gartner er et av verdens ledende selskaper innen teknologisk-informasjons-research og konsultasjon.

Gartner's MQ

Magic Quadrant (MQ) er et årlig diagram som viser hvordan WCM-selskaper forholder seg til både å være ledere, visjonærer, nisje-aktører og utfordrere i markeder verden over. Diagrammet tar utgangspunkt i globale selskaper som lever innholdsstyringsverktøy til internett (WCM - Web Content Management), og det er visse kritierier (antall eksemplar på verdensbasis etc) som må møtes for å bli tatt med i diagrammet.

Ledere, visjonærer, nisjeaktører og utfordrere

Diagrammet deles i 4 poler hvorav selskapene vektes i forhold til polene.

Ledere er selskaper som dominerer i en eller flere teknologier eller flere markeder, og som har en klar visjon for fremtiden.

Utfordrere er solide aktører som leverer et godt produkt, men som ennå ikke har overbevist at de er her for å bli.

Visjonærer er fremoverlente selskaper som tar i bruk ny teknologi og har nytenkende måter å vinne marked på, men som må øke gjennomslags- og handlingskraften.

Nisjeaktører er selskaper som med suksess kun fokuserer på spesifikke markeder og derfor lite trolig vil utvide og utkonkurrere større selskaper.

 

Fra visjonær til leder

EPiServer har vært kåret som visjonærer fem år på rad, mye på grunn av sitt gode brukergrensesnitt, rikelig med funksjoner og tilleggsmoduler som nettbutikk. I årets diagram har EPiServer tatt steget opp som ledere innen WCM på verdensbasis, og dette mye på grunn av fusjonering med amerikanske Ektron, samt EPiServer sin skalerbare digitale sky-løsning. Dette mener Gartner bør appelere til mellommarkedet og styrke EPiServer sin posisjon i ulike markeder. 

Sertifisert EPiServer-leverandør

Emagine er sertifiserte til å levere EPiServer CMS og tar gjerne en dialog om EPiServer passer din bedrift sine behov til publisering av innhold på nett.