Publisert torsdag 05. desember 2019

Emagine i samarbeid med Byskolen og First Lego League

FIRST® LEGO® League er et forsknings- og teknologiprosjekt som introduserer barn og unge til en spennende verden av vitenskap og teknologi. FLL Jr. har blitt arrangert i Skandinavia siden 2012. Frem til 2017 har over 5500 barn forsket på utfordringer som for eksempel ekstremvær, hvilke utfordringer de de eldre møter i hverdagen, avfall og håndtering av vann. First Lego League er verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse for barn og unge.

Emagine fikk høsten 2019 besøk av noen hyggelig elever fra Byskolen i Sandefjord, skolen ligger bare noen kvartaler unna våre kontorer i sentrum av Sandefjord. Byskolen er en spennende skole med rundt 315 elever, ca. 40 lærere og omtrent like mange assistenter.

Elevene skulle delta i FLL og trengte noen sponsorer, i tillegg var de nyskjerrige på programmering og hvordan vi voksne jobbet med det. Når man deltar i FLL er koding en viktig del av konkurransen.

Laget, Byskolen Bulldogs, deltok i konkurranse andre helgen i november sammen med 14 andre lag. Vi synes lagets rapport fra konkurransen gir et godt innblikk i verdien dette har for barna:

  • Takk for all deres støtte, og deres varme ord.
  • Takk for tålmodighet og oppmuntring.
  • Takk for at dere tok dere tid til oss i 6 trinn.
  • Takk for at dere valgte å sponse oss under First Lego League

Det har vært en flott periode, med med latter, noe tårer og så utrolig mye glede. Det har vært en hard oppgave å løse, men vi i 6 trinn gjorde det beste vi kunne og stilte opp med et smil på FLL.

Selv da det ikke gikk som planlagt holdt vi motet oppe og var storfornøyde under robotkampene. Den gleden vi følte kan ikke måles med noe.

Dette var mulig takket være dere, vi fikk innsyns i åssen dere hadde det på jobb når vi gikk rundt og fortalte de andre i klassen om det. Det er en del som vi bli programere nå, men en del som bare synes det er kult.

Takker så uendelig for deres støtte.

Så da gleder vi oss til å ta i mot nye kodere fra Byskolen om noen år!

First Lego League i Sandefjord